Tango zaterdag

SaturdayLive

Verhuis

De beste koffie bestaat niet

 

De beste koffie bestaat niet. Er is wel goede koffie natuurlijk, en ook koffie die je - doorgaans - het lekkerste vindt. Maar soms heb je eens zin in een andere. Wat sterker. Een espressootje. Of met een smaakje. Caramel bijvoorbeeld. En heel soms zelfs een Latte.

 

Dit is ook de filosofie die wij in De Koffiefabriek hanteren, waarom we doen wat we doen. We willen niet op zoek gaan naar 'de beste tangosalon' of 'de hipste milonga', omdat we niet geloven in 'universals'. Wat we wel willen is een alternatief aanbieden. Of alternatieven. Voor elk wat wils en geen avond hetzelfde. Omdat u misschien niet elke keer diezelfde koffie wil. En niet iedereen die zelfde koffie het lekkerste vindt.


een boon voor kwaliteit


Het is voor ons belangrijk om elke keer weer een zo hoog mogelijke kwaliteit aan te bieden: op gebied van live muziek, muziek, activiteiten, sfeer, vloer, dans, danslessen. We werken hiervoor met wat er aan 'basismateriaal' voorhanden is, en gaan voor een interessante 'blend', naar smaken die samensmelten. En dat is elke keer weer een uitdaging, ook voor ons.

 

Dat betekent ook dat we soms niet kiezen voor kwantiteit, wel voor zaken die wij waardevol vinden om aan te bieden. Artistiek gezien of op basis van smaak.

 

 

230°C

 

De smaak van een kopje koffie wordt bepaald door zijn brandtijd en -temperatuur. Hoe lichter gebrand, hoe zachter de smaak. Hoe krachtiger het brandproces, hoe sterker, intenser en pittiger de koffie.

 

Soms gaan we voor een experiment. Omdat durven experimenteren belangrijk is voor de evolutie. En ook de tango willen we graag op die manier levend houden.

 

 

We hopen dat u van ons gamma kan genieten, dat u durft te kiezen voor diversiteit (zoals dat ook in tango dansen zelf zit: zoveel paren, zoveel stijlen), dat u onze 'blends' kan waarderen, en u niet verplicht voelt op zoek te gaan naar een 'universal', ook niet bij ons.

 

 

(Wat inspiratie van Malcolm Gladwell on TED: Choice, happiness and spaghetti sauce: over hoe 'embracing the diversity of human beings will find a sure way to true happiness')