Tango zaterdag

Halloween

Verhuis

OVER DE PLEK


De naam 'De Koffiefabriek' is er gekomen naar aanleiding van de eerste plek die we zijn gestart en die zich situeerde op de site van een koffiefabriek nabij de IJzerlaan in Antwerpen.
Het was een antikraak plek waar we veel aan hebben opgebouwd, veel plezier hebben beleefd en ook veel uitdagingen zijn aangegaan, om hem na 1,5 jaar weer op te leveren. (Tja, zo gaat dat..)

 

De volgende Koffiefabriek hebben we 4 jaar kunnen onderbrengen in een pand in neo-Lodewijk XVI-stijl, daterend uit 1907, in de Minderbroedersrui. In de laatste periode voordat wij er onze intrek in namen, werd dit gebouw als Ontspanningsruimten van het Personeel Financiën (de Belastingen dus) gebruikt - bordjes en aanduidingen in het gebouw getuigden daar (op soms ludieke wijze) nog van. Dit gebouw krijgt momenteel een herbestemming.

 

De Nieuwe Koffiefabriek huist tegenwoordig opnieuw in een pand in neo-Lodewijk XVI-stijl, opnieuw in de Minderbroedersrui, dit keer in de salons op het eerste verdiep, onder de kroonluchters. Daar vindt u deze tango-waardige plek terug, een verborgen pareltje in historisch centrum Antwerpen, mét een sfeer en ambiance ondertussen typisch voor "De Koffiefabriek", alhoewel nog steeds zonder koffiebonen.

 


Waar te vinden?


De Koffiefabriek
Minderbroedersrui 49, 2000 Antwerpen

Buurt: historisch centrum
Onze activiteiten gaan door in 'de salons' (1ste verdieping)

 

We zien u daar graag terug,
en houden ervan om 'een fijne tijd' en 'een fijne tango' in één zin te zetten!

 

Ga naar slimnaardekoffiefabriek.php om meer te lezen over bereikbaarheid en parkeren.De Koffiefabriek is zeer goed bereikbaar met het openbaar vervoer: tram 7 stopt quasi voor de deur, tram 10 en 11 vlakbij (hoek Wolstraat) en ook tram 2, 3, 4, 5, 8, 9 en 15 komen dicht in de buurt (Meir). Stad Antwerpen heeft bovendien een Velo-stand schuin tegenover onze deur.


Parkeren kan het gemakkelijkste aan de Scheldekaaien, (gratis) aan de Sint-Michielskaai,
of voor € 3,80 aan de Rijnkaai. Zo vermijdt u eindeloos rondjes rijden in de buurt. Na een wandeling van 10 minuten, bent u weer bij ons.
wie buiten de LEZ moet blijven, vindt een parkeerplaats ietsje noordelijker, ter hoogte van de Sloepenweg (15 minuten te voet).

 

Heel graag tot dan!